Mobilya ve Dekorda Metal Aksanlar: Dikkate Alınması Gereken 5 Şey

Metal Dekoratif Objeler

Mobilya ve dekordaki metal aksanlar, eviniz için çok çeşitli seçenekler sunar. Metal, parlaklık ve keskinlik, endüstriyel bir his veya zarafet katabilir . El işçiliği metal, bir zanaat dokunuşu ekler. Metal, herhangi bir şekle, şekle veya dekoratif türe dökülebilir. Siyah, bronz, gümüş, bakır veya seçtiğiniz herhangi bir renge boyanabilir. Yüzey fırçalanabilir, parlak veya mat olabilir. Kumaşın yumuşaklığı, ahşabın organik hissi veya camın şeffaflığı ile yan yana duran metal, ilginç metinsel kavşaklar sağlar. Dekor ve mobilya metal aksanı söz konusu olduğunda neredeyse sınırsız olasılık vardır. Nereden başlamalı? Bu bol seçenekte gezinme konusunda rehberlik etmesi için Joy Home Acessories tasarım uzmanı ve Mağaza Sahibi  Aylin Aşkun'a başvurduk . Metal Vurgu nedir? Başlamak için en iyi yer, mobilya ve dekordaki metal aksanların ne olduğunu açıklığa kavuşturmaktır . Burada dekoratif ve işlevsel yollarla kullanılan metali bir mobilya parçasının parçası olarak dahil edeceğiz. Bu, dekoratif metal menteşeleri, ahşap vidaları, perçinleri, mobilya için dekoratif metal şeritleri ve benzerlerini içerir. Ayrıca metal sanat eserleri veya heykeller, esasen veya tamamen metalden yapılmış mobilyalar ve dekoratif metal nesneler de inceleyeceğiz. Bu her şey dahil görünüm, içeride ve dışarıda parçaları içerir. Bu geniş konuyu beş kolay parçaya ayırıyoruz.

1. Monotonluğu Kırın

Başlamak için en iyi yer, mobilya ve dekordaki metal aksanların ne olduğunu açıklığa kavuşturmaktır . Burada dekoratif ve işlevsel yollarla kullanılan metali bir mobilya parçasının parçası olarak dahil edeceğiz. Bu, dekoratif metal menteşeleri, ahşap vidaları, perçinleri, mobilya için dekoratif metal şeritleri ve benzerlerini içerir. Ayrıca metal sanat eserleri veya heykeller, esasen veya tamamen metalden yapılmış mobilyalar ve dekoratif metal nesneler de inceleyeceğiz. Bu her şey dahil görünüm, içeride ve dışarıda parçaları içerir. Bu geniş konuyu beş kolay parçaya ayırıyoruz.

2. Görünüşünüz Nedir?

Aşkun, Türkiye'de ahşabın çok popüler bir malzeme olduğuna dikkat çekiyor. Ama hayattaki pek çok şeyde olduğu gibi, iyi bir şeyin çok fazlası, pekala, çok fazladır. Ve ev tasarımı alanında, bu sadece ahşap için geçerli değil. Aşkun , metali birleştirmenin herhangi bir ev tasarımı hikayesine derinlik ve zenginlik katmanın etkili bir yolu olduğunu belirtiyor . Sahte kürkler, deri, kumaş ve evet, ahşaba karşı oynandığında ilgi çekici dokunuşlar ekler. Metal, daha organik şekiller ve malzemeler arasında pürüzsüz bir kenar ve netlik kazandırır . Denizdeki yansımasız yüzeylerde parıldayan bir kıvılcım sunabilir. Tekstillerin yumuşak olduğu yerlerde metal zordur; ahşabın doğal olduğu yerde insan yapımı. Bununla birlikte, burada bir uyarı: diğer malzemelerinizde olduğu gibi, elinizi fazla abartmayın. Bu özellikle metal için geçerlidir. Ahşabın aşırı kullanımının sıkıcı olabildiği yerlerde, aşırı metal kullanımı düpedüz istenmeyen ve sterildir. Baharat yapıyormuş gibi kullan.

3. Metalin Nitelikleri

Metal pek çok biçim ve görünüm alabildiğinden, birçok tasarım türüne uyabilir veya bunlara katkıda bulunabilir . Keskin kenarlar ve cilalı yüzeyler çağdaş bir mekanda çalışır. Aşkun, metalin aydınlatma ve lambalarda popüler olduğunu ve bunun çağdaş bir ortama dahil edilmesinin kolay olduğunu söylüyor. Çiftlik evi stilinin görünümü tamamlamak için metale ihtiyacı vardır; bu hip endüstriyel çatı katı alanı da öyle . Koyu, ağır metal vurgular, geleneksel bir odada evde. Ağır şömine ekranını ve aşırı doldurulmuş deri sandalyeleri düşünün. Görkemli! Aşkun , oradaki antika meraklıları için askeri sandıklar olarak da adlandırılan kampanya sandıklarının popülaritesini vurguluyor : geleneksel olarak seyahat için yapılmış metal köşe kapakları, çekmeler ve anahtar deliği kapakları olan ahşap sandıklar. 

4. Biraz Yetenek ve Ayrıntılı Stil Ekleyin

Ev dekorasyonu ve mobilya konusunda akılda tutulması gereken pek çok metal kalitesi vardır ve elbette farklı metallerin farklı nitelikleri vardır. Bununla birlikte, genel olarak, iyi yapılmış metal parçaların kırılma veya çökme olasılığı daha düşüktür. Metal genellikle ağırdır; sağlamlık sağlar . Metal yüzeylerin temizlenmesi nispeten kolaydır ve çoğu zaman hava koşullarına veya aşırı aşınma ve yıpranmaya dayanabilir : tipik olarak döşeme gibi lekelenmez, cam gibi kırılmaz veya ahşap gibi çizilmez veya parçalanmazlar. Dış mekan metal parçaları için, güzel bir patine genellikle zamanla eklenen güzellik olarak kabul edilir. Ayrıca, belirtildiği gibi, metaller üzerindeki cila, sıcaktan gevrekliğe, yüksek ciladan pürüzlüye kadar büyük farklılıklar gösterir. Toz boyalı çelik istediğiniz herhangi bir renk olabilir.

5. Buna Dokunamıyorum

Metali idareli kullanacağınız için ve metal çok dövülebilir ancak yine de işlevsel ve dayanıklı olduğu için, ona kişilik, yetenek, zarafet veya gösteriş eklemek için de bakabilirsiniz . Veya şık bir detay eklemek için. Birkaç seçenek - belki de güzelce işlenmiş menteşe seti; benzersiz düğmeler veya çekmeler; dekoratif bir duvar parçası; bronz bir heykel; özel bir şömine araçları seti; süslü mumluklar. Aşkun, mimari ızgaraların, yani güzel tasarlanmış duvar havalandırmalarının popüler olduğunu belirtiyor. İlham almak! Çoğunlukla metal kullanmanın övgüsünü söylesek de, hepsi harika bir haber değil. Bu güvenilir malzemeyle ilgili en büyük caydırıcı unsurlardan biri, bazı yüzeylerin temiz tutulmasının zor olmasıdır . Ya sürekli onları siliyorsunuz ya da ailenizin yüzeye dokunduğu her yeri görüyorsunuz: parmak izleri bu alanda büyük bir suçlu. Seçimlerinizi yaparken bu gerçeği dikkatlice düşünün; bu, özellikle buzdolabınız, set üstü ocak veya dolap ve çekmece kulpları gibi yüksek temaslı nesnelere karar verirken kritiktir . Küçük çocuklarınız varsa, bu akılda tutulması gereken daha önemlidir. Mutfaklar bu tür yüzey bozulmalarına karşı özellikle savunmasızdır. Sehpa gibi oturma odası parçaları gibi. Ve bir çocuğun odasında parmak izi alacak herhangi bir metal - lütfen, hayır. Parmak izini çeken metali algılamanın ve dolayısıyla önlemenin en iyi yolu dışarı çıkıp eviniz için ilgilendiğiniz yüzeylere dokunmaktır . Sık sık söylüyoruz, ancak önemli olduğu için satın almadan önce parçaları gerçek hayatta deneyimleyin . Sürprizler genellikle eğlencelidir, ancak evinizde yıllarca sahip olacağınız eşyalar söz konusu olduğunda değil.  

Metalle yapabileceğiniz çok şey var ve birçok insan tekstil ve ahşap gibi daha yaygın malzemeleri yaptıkları için bu malzemeyi aynı şekilde düşünmüyor. Ancak sunabileceği çok fazla metal var ve dahil etmesi çok eğlenceli, dikkatiniz iyi harcanacak. Seçeneklerinizi keşfetmek için dergilere, showroom zeminlerine ve profesyonel tasarım danışmanlarına bakın . Fikirlerinizi kat planlayıcılarda test edin. Ardından, mekanınıza getirdiğiniz mobilya ve dekordaki metal aksanların tadını çıkarın. Mobilya ve dekordaki metal aksanlar, eviniz için çok çeşitli seçenekler sunar. Metal, parlaklık ve keskinlik, endüstriyel bir his veya zarafet katabilir . El işçiliği metal, bir zanaat dokunuşu ekler. Metal, herhangi bir şekle, şekle veya dekoratif türe dökülebilir. Siyah, bronz, gümüş, bakır veya seçtiğiniz herhangi bir renge boyanabilir. Yüzey fırçalanabilir, parlak veya mat olabilir.

Etiketler: Mobilya
Mayıs 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR