Dekoratif Ev Süs Eşyaları Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dekoratif Ev Süs Eşyaları Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eviniz için dekoratif süs eşyaları seçimi tercih ederken binlerce farklı tasarım ve renk seçenekleri arasında kalabilirsiniz. Bu epey kafa karıştıran bir durum olsa da aslında en iyisini seçmeniz adına güzel bir durumdur. Böylece hayalinizdeki ürünün aynısını yada en yakın olanını bulabilirsiniz. Dekoratif aksesuar seçeneklerinin günümüzde fazla değerlenmesinin başlıca sebebi evlerimizde daha fazla vakit geçirmek. Ayırca dijitalleşen dünyada işlerimizde evden yürütüyoruz. Evimiz artık bizim yaşam alanımız ve ofisimiz olmuş durumda. Her geçen gün yaşam alanlarımızı daha yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunların en önemlisi süs eşyaları ve dekoratif aksesuarlar. Dekoratif objeler ile tamamlanmış salon, oda gibi mekanlar misafirlerimizin ilgisini çekecektir. Misafir ağırlamada geleneklerimiz kesinlikler rakipsiz. Bu nedenle ihtiyaçları karşılayan dekoratif objeler yanında görsel açıdan cezbeden objelerde epey fark yaratıcı. Gümüş ve gold metal parlak objeler ile seramik ve camın asilliği her evin dekorasyonunda vazgeçilmez ürünler. Dikkat etmeniz gereken önemli hususlar süs eşyaları ve objelerin kullanışlıkları. Bazen evimizin dekorunu değiştireceğimiz zaman aksesuarlarımız uyum sağlayabilir. Bunları değerlendirmek evimizin dekorasyonun her zaman kolaylaştırır. Zıt renkler bazen uyum içinde olsalarda, bazende birbirini örtebilir. Bu konuda ürünleri almadan önce kullanılacak alanın rengi kesinlikle göz önünde bulundurulmalı.

 

Ana Dekoratif Obje Hangisi Olacak?

Dekoratif objeleri tamamlayıcı unsur olarak kullanmak yerine bazende ana unsur olarak tercih edilir. Örneğin yemek masasında harika ve gösterişli bir şamdan gerçekten şık duracaktır. Bazen evin bir köşesine koluna büyük bir saksı ve çiçek köşeyi tamamen güzelleştirmektir. Ev aksesuarları ve dekoratif objeler her zaman etkileyici bir hava oluştururlar. Ama hangi obje nerede kullanılmalı? Öncelikle orta sehpa gibi yerlerde asla büyük ve geniş objeler kullanılmaz. Bu mekanın alan derinliğini çok fazla küçülten bir faktördür. Büyük ve ana objeler özellikle duvara yakın yerlerde kullanılmalı. Masa, dresuar ve tv ünitesi gibi yerlerde küçük objelerle mobilyalarınızı tamamlayabilirsiniz. Buralarda ana objeler özellikle mobilyanın görüntüsünü bastıran türlerden olmamalı. Mesela dresuar üzeri kocaman bir vazo, dresuarınızı yok eder. Ancak aynı vazoyu dresuarın yanında değerlendirdiğinizde ikisi muhteşem bir uyum içerisinde olacaktır.


Renk Paletini Göz Önünde Bulundurun

Dekorasyonda renkler çok önemli. Özellikle duvarlarınız ve mobilyaları ile uyumlu olması mekanı bir bütün olarak gösterecektir. Zıt renkler bazen birbiri ile tamamlansa bile aşırı zıt renklerden kaçınmalısınız. Burda en güzel tavsiyemiz doğanın renklerinden ilham alın. Sonbaharın o huzur ve sakinleştirici rengini hayal edin. Baharın cıvıl cıvıl renklerini. Toprak tonlarını tercih ederek sakin bir havayı bulabilirsiniz. Mavi ve yeşil gibi daha canlı renkler ile renkli mekanlar kurabilirsiniz. Siyah tonları ile daha ciddi bir ortam oluşturabilirsiniz. Beyaz ve sarı tonları ile daha yaz havasını yakalayabilirsiniz.

Etiketler: Ev, Süs, Dekorasyon
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR