Ev Aksesuar Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev Aksesuar Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Ev dekorasyonu, kullandığınız döşeme türünden mobilyaların her odada nasıl düzenlendiğine, mobilyalar ve diğer ürünlerle kullanılan dekoratif aksesuarlara kadar birçok farklı tasarım unsurunu kapsar. Zevkiniz ne olursa olsun, evinizi konforlu, pratik ve davetkar kılmak için farklı renk, yapı, mobilya ve aksesuar kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

Peki seveceğiniz bir ev tasarımını nasıl yaratırsınız?

Ne tür bir görünüme ve ruh haline sahip olmak istediğinize karar vererek başlayın, ardından bu konsepti yansıtmaya yardımcı olacak ürünleri seçin. Hasır veya açık renkli ahşap gibi açık mobilyalar dingin bir atmosfer yaratabilir. Koyu ve ağır ahşap ise eve muhteşem ve ağırbaşlı bir kalite verir. Parke döşemesiyle mekana sıcaklık katabilirsiniz. Aydınlanmış bir ruh hali yaratmak veya evinizi neşeli ve parlak hale getirmek için abajur tercih edebilirsiniz. Renk diyagramları, taklit etmek istediğiniz herhangi bir atmosferi tamamlayabilir.

Ancak mobilya ve tasarım sizi ancak bir yere kadar götürebilir. Güzel bir ev, ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun, basitçe şudur: Bir ev. Bu evi bir yuvaya dönüştürmek için ev aksesuarlarına yöneliyoruz. Joy Home Accessories mağamızda evinizi güzel bir yuvaya dönüştürmek için tüm dekoratif aksesuarlar mevcuttur.

Vazolardan küplere, şamdanlardan mumluklara, dekoratif objelerden biblolara, saksılardan yapay çiçeklere, yemek takımlarından diğer sofra ve mutfak ürünlerinde kadar daha bir çok ürünü bulabilirsiniz. Binlerce ürün arasından eminiz zevkinize göre ürünleri rahatlıkla bulacaksınız.

Vazolar

Çiçeklerle dolu bir vazo evinize hayat getirebilir.

Evinizde bir vazo varsa, çok iyi bir mekana sahipsiniz demektir. Evlerde kullanılan tüm aksesuarlar arasında en uzun geçmişe sahip olanlardan biri vazolardır. Bilinen en eski vazolar, esas olarak gıda, ilaç, yağ ve suyun depolanması gibi pratik kullanımlar için yapıldığı antik Yunanistan'a kadar uzanır. MÖ 5000 yılından kalma vazolar bulunmuştur ve tasvir ettikleri resimler ve oymalar, antik Yunan yaşamı hakkında sahip olduğumuz en iyi bilgilerden bazılarını sunmaktadır.

Antik Çinliler ayrıca, zarif bir şekilde hazırlanmış Ming vazosu da dahil olmak üzere günümüze kadar gelen birçok vazo üretti. Ming Hanedanlığı döneminde (MS 14. ila 16. yüzyıllar arasında) üretilen bu vazolar porselenden yapılmış ve özenle boyanmış, bu da onları bugün çok sevilen bir koleksiyoncu öğesi haline getiriyor. Günümüzde ev dekorumuzu tamamlamak için seramik, kristal ve camdan yapılmış vazolar kullanılmaktadır. Taze veya sentetik çiçekleri sergilemek için bir kap olarak popülerdirler. Ancak güzellikleri ve dekoratif yönleri için de değerlidirler. Kristal vazolar ayrıca harika evlilik veya yıl dönümü hediyeleri olarak tavsiye edilir.

Mumlar

Mumlar bir odaya ışık ya da biraz romantizm getirebilir. Mumlar tarih boyunca evlerde ışık, sıcaklık ve ambiyans sağlamak için kullanılmıştır. Genellikle romantizmle ilişkilendirilirler ve bir rahatlama veya sakinlik havası yaratmanın harika bir yoludur. Hemen hemen her evde elektrik kesintisi durumunda kullanışlı bir mum seçimi vardır. İlk mumlar, papirüs tabakalarını yuvarlayan ve onları erimiş don yağına batıran eski Romalılar tarafından yaratıldı. Çinlilerin papirüs yerine pirinç kağıdı kullanarak mumları da aynı şekilde yarattığına inanılıyor. O zamandan beri, mum yapmak için kullanılan balmumu önemli ölçüde değişti. Kullanılan erken don yağı, yandığında kötü bir koku oluşturuyor ve kurum ve kalıntılardan dolayı dağınıktı. Sonunda balmumu, balina yağı ve ardından parafin ile değiştirildi. Günümüzde soya balmumu ile yapılan mumlar, balmumu yumuşak, yavaş yanan ve kokusuz olduğu için popülerdir. Tarih boyunca mumlar birçok dinde önemli bir rol oynamıştır. Yahudilerin ışık festivali Hanuka , MÖ 165 civarında başlangıcından bu yana bu tatilde rol oynayan mumların kullanımıyla bilinir. İmparator Konstantin'in MS 4. yüzyılda bir Paskalya kutlamasında mum kullandığı söylenir ve İncil'de mumlara da göndermeler vardır. Birçok Budist, mum ışığının aradıkları aydınlanmayı temsil ettiği tapınaklarında mum yakar. Mumlar, küçük mum koleksiyonlarıyla, dekoratif mumluklarla, şamdanlarla evinize dahil edilebilir. Hiç yanmasalar bile, bugünün mumları, renk ve tasarımlarına göre evinizin dekorunu tamamlamak için yaratılmıştır.

Etiketler: Ev Aksesuar Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Aralık 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR