Dekoratif Ev Aksesuarları

Dekoratif Ev Aksesuarları

 

Ev Dekorasyonunda Boy Aynasının Kullanımı

Boy aynaları ev dekorasyonunda daha çok yatak odalarında ya da hollerde tercih edilir. Salon dekorasyonunda boy aynası kullanılması doğru bir tercih değildir. Ofislerde ise boy aynaları daha çok ofis girişlerinde ya da tercih edilir. Boy aynasının kullanım amacı tamamen kılık kıyafet düzenleme ya da kontrol amaçlıdır. Herkes dışarı çıktığında ya da farklı insanlarla karşılaşacağı zaman, bir misafir ya da arkadaş geldiği zaman kendini ve kıyafetlerini kontrol etmek ister. Bu nedenle boy aynaları dekordan çok bir ihtiyaç haline gelmiştir. Fakat bir ihtiyaç olan boy aynalarının seçimde güzel sade ve şık çerçeve mekâna ya da bulunduğu konuma çok farklı bir hava katabilir. Ayrıca büyüklüğünden dolayı da mekânda geniş ve ferah bir hava yaratır.

Ofis Dekorasyonunda Boy Aynasının Kullanımı

Ofis dekorasyonunda boy aynası bir dekordan daha çok ihtiyaç için tercih edilir. Zaten boy aynaları daha çok ihtiyaç için kullanılır. Fakat bu ihtiyacı dekoratif ve şık bir objeye dönüştürmek hem görsel hem de fiziksel detay konusunda başarılı olur. Ofisler genelde iş görüşmeleri ve iş toplantılarına ev sahipliği yapar. Bu nedenle söz konusu iş olunca ister istemez şıklık ve zariflik ön plana çıkar. Bir iş görüşmesi ya da iş toplantısı öncesi son bir kez kıyafet kontrolü yapmak artık bir alışılagelmiş durumdur. Bu nedenle ofislerde boy aynası genelde ofisin kapı girişine ya da çıkışına yakın yerlere konumlandırılır. Böylece o kapıdan girmeden ya da çıkmadan önce son bir kez kendinizi rahatça kontrol edebilirsiniz.

Boy Aynası Çeşitleri Nelerdir?

Aslında boy aynaları standart düzeye yakın tasarlanır ve üretilir. Standarttan kastımız, bir insan boyuna yakın uzunlukta ve genişlikte olması. Yani karşısında iken tüm vücudumuzu ve boyumuzu rahat bir şekilde görebileceğimiz tarzda. Genel olarak oval ya da dikdörtgen olarak iki farklı türde karşılaşırız. Konsept olarak da boy aynaları ayaklı taşınabilir, ya da duvara monte olarak tasarlanır. Boy aynalarını farklılaştıran şeyler ise kesinlikle çerçevelerdir. Kimi üreticiler sade çerçeveler tasarlarken kimi üreticiler detaylı ve gösterişli çerçeveler üretirler. Sizler size beğendiğiniz bir aynayı rahatlıkla bulabilir ve alabilirsiniz. Joy Home Accessories’de farklı ve çeşitli boy aynalarını buradan inceleyebilirsiniz.

Uygun Boy Aynası Boyutu Nedir?

Aslında uygun boy aynası sizin boyunuzla neredeyse aynı olan aynalarıdır. Kısacası yüzlerce çeşit ayna olsada üreticiler çoğu aynayı kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak türde üretirler. Eğer internetten alışveriş ile boy aynası almayı düşünüyorsanız sizin ve kullacak diğer kişilerin boylarında bir ayna seçmeniz en uygunu olur. Genişlik ise 50 cm den fazla olan her ayna sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Boy Aynası Boyutları Nelerdir?

Genel olarak boy aynaları insan boyutlarında tasarlanır. 150 cm den yüksek, 50 cm den geniş aynalar boy aynası olarak kullanılabilir. Mümkünse en ideal boy aynaları 180 cm e yakın ve 50 cm den geniş olmalıdır. Böylece herkes tarafından her zaman rahatlıkla kullanılabilir.

Boy Aynası Çerçevesi Seçimi Nasıl Olmalı?

Piyasada birçok çerçeve ile karşılaşabilirsiniz. Başlıca çerçeveler; plastik, metal ve ahşaptır. Bunun dışında farklı materyaller ile de çerçeveler üretilmektedir. Çerçeveler aslında aynayı ön plana çıkaran ve değerli hale getiren detaylardır. Bu nedenle standart bir aynanın fiyatı çerçevesi yüzünden artabilir. Bu nedenle bütçeyi de düşünüp ona göre bir ayna çerçevesi seçmek daha uygun olur. Çerçeve detayı boy aynasını ön plana çıkaran bir detay olduğundan dolayı kullanılacak mekânın uygunluğuna göre seçilmesi en doğru karar olur. Günümüz dekorasyon modasında sade çerçeveli aynalar daha çok tercih edilir. Böylece her mekâna ve ortama rahatça uyum sağlar. Çerçevesi fazla detaylı olan boy aynaları ise her zaman bulunduğu mekâna uyum sağlamayabilir.

 

Etiketler: Dekoratif Ev Aksesuarları
Aralık 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR