Dekoratif Biblo

Dekoratif Biblo

Dekoratif Biblolar

Biblo Nedir?

Biblo: Masa, sehpa, raf, niş gibi yerlere dekoratif amaçla konulan daha çok bir nesneyi, canlıyı ya da eşyayı anımsatan farklı türlerde materyallerden üretilen genellikle küçük boylarda tasarlanan süs eşyalarıdır.

Ev Dekorasyonunda Biblo Kullanımı

Dekorasyonun önemli bir parçası olan biblolar, farklı tarzda ve materyallerde üretilir. Bunun sayesinde istediğiniz mekâna uygun her türlü bibloya ulaşmanız mümkün. Dilerseniz Joy Home Acessories’da yer alan bibloları inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Evinizi dekore ederken önceliğiniz duvar, kapı, mobilya ve aydınlatma türleridir. Biblolar bu dekorasyonun önemli bir tamamlayıcı parçalarıdır. Boyutu küçük genel olarak küçük olan bibloların dekora etkisi ise çok büyüktür. Bu nedenle biblo seçerken aslında mekânda konumu ve rengi ile ön plana çıkmasını sağlamalısınız. Fiyat olarak en uygun materyal plastik olduğundan plastik biblolar her bütçeye uygun olarak en çok tercih edilen biblolardır. Diğer biblolarda ise görüntü ve kalite bakımından cam, seramik, alçı, mermer ve metal tercih edilir. Bunlar kalite ve işçilik konusunda daha çok emek istediği için fiyat olarak biraz daha yüksek, fakat daha görkemli ve değerli biblolardır. Seramik alçı ve mermer biblolar kırılgan yapıya sahip olduklarından daha dikkatli olunması gerekebilir. Metal olarak üretilen biblolar ise kullanılan metalin kalitesine göre değişir, fakat her zaman parlak ve işçilik konusunda daha detaylı biblolardır.

Dekoratif Biblo Çeşitleri Nelerdir?

Farklı tarzda ve renkte, ayrıca farklı materyallerde birçok biblo çeşidi var. Fakat her biblo fiyat ve bütçe açısından herkese hitap etmeyebilir. Bütçenize ve zevkinize göre her mekâna hitap edebilecek farklı biblolar piyasada mevcut. Biblolar için renk, tasarım, görsel ve materyal konusunda fikir edinmek isterseniz Joy Home Accessories’de yer alan Biblolara bir göz atabilirsiniz.

Heykel Biblolar: Tamamen insan ya da hayvan tasviri olarak tasarlanan bu biblolar birçok materyalden üretilebilir. Modern tasarımlarla birebir aynısı olmayan fakat istenilen etkiyi yaratan heykel biblolarda usta marka ve tasarımcıların elinden çıkarak bambaşka bir boyut kazanmıştır.

Büst Biblolar: Daha çok tanınmış ya da ünlü bir şahsın portresi tasvir edilerek üretilmiş biblolardır. Bu biblolar daha çok ilgi duyan insanların tercihidir. Fakat dekoratif olarak da mekâna her zaman modern bir hava katacak bulunduğu konumda görsel bir farkındalık yaratacak biblolardır.

Tasarım Biblolar: Tam olarak bir nesneyi ya da canlıyı yansıtmayan, tamamen tasarımcının hayal gücü ile oluşturulmuş biblolardır. Bu biblolar günümüzde her yerde karşımıza çıkan ve en çok tercih edilen biblolardır. Bunun en büyük nedeni ve etkisi tasarım bibloların aslında tek bir kişiye ya da kişilere hitap etmemesidir. Çünkü bu tarz biblolar herkesin baktığı gibi gözükmez. Çünkü her insanın hayal gücü ve hayal dünyası farklıdır. Bu nedenle bir kişiye çok güzel hitap eden tasarım biblolar başka kimselerin ilgisini bile çekemez. Tasarımcınız gözünden çıkan ve ortaya konan tasarım biblolar aslında birer hayal gücü ile ortaya çıkmış olup aynı hayal gücüne sahip birinin ilgisini çekecektir. Dekorasyonunu kendi hayal gücü ile süslemek isteyen herkes tasarım bibloları tercih eder. Sizde hayal gücünüze uygun ünlü marka ve tasarımcıların elinden çıkmış, uygun fiyatlı ve kaliteli tasarım biblolarımızı buradan inceleyebilirsiniz.

Dekoratif Biblo Boyutları Nelerdir?

Biblo boyutları standart bir ölçüye sahip değildir. Ama daha çok sehpa, masa, raf veya niş üzerine rahatlıkla konumlandırılan türde ve boyutta üretilirler. Bu nedenle boyutları küçüktür. Büyük evlerde büyük boyutlarda biblo tercih edilir. Büyük boyutlarda bibloların bulunması, ulaşılması da gayet kolaydır. Yine de internet üzerinden bir biblo satın alacaksanız açıklamalar kısmında yer alan ölçüleri dikkatlice okuyup bibloyu kullanmak istediğiniz yere göre seçiminizi yapmalısınız. Bizler, sizin için Joy Home Accessories Biblo kategorisinde yer alan tüm biblolarımızın açıklamalarını en detaylı şekilde bahsetmeye çalıştık.

Dekoratif Biblo Seçimi Nasıl Olmalı?

Öncelikle bibloyu kullanacağınız mekâna göre tercih yapmalısınız. Bu mekanlar salon, oturma odası, yatak odası ve evin diğer konumları olabilir. Daha sonra bu mekânda yer alan sehpa, masa, raf yada dolap ve nişlerin yerine, konumuna göre uygun ebatta bibloları incelemelisiniz. Seçmiş olduğunuz biblolar farklı türde ve tasarımda olduğu gibi çok farklı renklere sahip olabilirler. Uygun rengi daha çok kendi zevkinize ve ruhunuza göre seçmeniz olur. Bizim tavsiyemiz her zaman biblonun konumlandığı yer ile biblonun tasarım ve renginin tamamlayıcı aynı ahenk içinde yer almasıdır. Biblolar üretildikleri maddelere ve işçiliğine göre de kalite farklılığı gösterilir. Piyasada en ucuz yer alan biblolar plastik ve alçı kalıp ile üretilmiş biblolardır. Hem ucuz hem kullanışlı ve kırılma ihtimali daha düşüktür. Metal biblolar en sağlamlarıdır. Ama işçilik gerektiğinden fiyatları biraz daha fazla olabilirler. Ama parlaklığı ve pürüzsüz yüzeyleri sayesinde çok hoş bir görünüme sahiptirler. Seramik biblolar daha kırılgandır ama daha kaliteli bir görünüm sunarlar. Mermer biblolar çok kırılgan olmasa da hassastırlar. İşlemesi ve detayları zordur. Ama usta ellerde muhteşem görünüme sahiptirler, özellikle damarlı mermer yapısı ve dokusuyla her zaman ön plana çıkar. Cam biblolar ise gerçekten en kırılgan biblolardır. Fakat ışığı yansıtması ve muhteşem parlaklık sunması ile tercih edilir. El emeği ve işçiliğin en çok ön plana çıktığı biblolardır. Bu nedenle oldukça değerlidirler.

Etiketler: Dekoratif Biblo
Aralık 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR