Caesar Crystal Bohemiae

Caesar Crystal Bohemiae

 

CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE

CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE Nedir?

Geleneğin günümüz dünyasının ihtiyaçlarıyla birleşimi CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE markası ile uzun ömürlü değerlere sahip benzersiz ürünler üretmektedir. Bohemiae kristalinin kalitesini yansıtan geniş ürün yelpazesi ile müşterilerimizin istek ve isteklerine cevap veriyoruz.

CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE, berrak kristal tabakası ile renkli kristal tabakasını 800°C civarındaki sıcaklıklarda birleştirerek yapılan %24 PbO (kurşun oksit) içeriğine sahip renkli kasalı kristal üretiminde uzmanlaşmıştır. Bu üretim sürecinin muhteşem sonuçları, en iyi ve en yetenekli cam üreticilerinin yeteneklerini gerektirir. Bu zamanın onurlu Bohem geleneğinin talepleri hiçbir makine tarafından yeniden üretilemez.

Bu geleneksel beceriler bugün CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE cam fabrikalarında kullanılmaya devam etmektedir. Burada daha genç nesil cam ustaları, cam işleme ve zanaatkarlık becerilerini buradaki eski cam ustalarından miras almaktadır.

Cam eritmede kullanılan temel cam malzemeler arasında cam kumu, potas ve kireç taşı bulunur. Fırında bir cam yığınına cam parçaları da eklenir. Tipik Sezar renkleri, camın metal oksitlerin bir karışımı ile eritilmesiyle oluşturulur. Mevcut renk paleti Amber, Azure, Mavi, Yeşil, Kırmızı ve Menekşe içerir. Sadece birkaç şekil ve stil için kullanılabilen siyah bir renk de özel tasarım için eritilir. Sürecin her aşamasında ürün, sıkı kalite kontrol standartlarını geçmesini sağlamak için incelenir. Ancak bundan sonra bir ürün CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE markasının sahibi olur. Genellikle eğitimsiz gözle görülemeyen herhangi bir kusur gösteren ürünler çıkarılır ve ezilir. Beyaz veya yakut kırmızısı kristal olması durumunda, yeniden erimiş cama eritilmek üzere geri dönüştürülebilirler.

Cam üretim süreci, bir cam temel malzemenin insan eliyle tam anlamıyla dönüştürülen erimiş bir maddeyle eritilmesiyle başlar. Cam üreticisi, üfleme borusunun ucundaki erimiş camdan küçük bir miktar alır ve onu yavaş yavaş şekillendirip üfler.

CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE Nasıl Yapılır?

Renkli kristal bileşenin "flaşlama" işleminden önceki hazırlıkları.

Muhafaza işlemi -800°C civarında bir sıcaklıkta, daha önce oluşturulan renkli kristal bileşene yerleştirilmiş beyaz kristal bir ampul, Bu birbirine bağlanmış iki katman, içte berrak kristal ve dışarıda renkli kristal üretir.

Süreç, birleştirilmiş nesneyi sönümlenmiş bir ahşap kalıp içine şekillendirerek devam eder. Cam üreticisi nesneyi üfleyerek ve döndürerek temel şeklini alır. Erimiş kristal ile sürekli teması nedeniyle ahşap kalıplar düzenli olarak değiştirilmelidir.

Camı kesmeyi kolaylaştırmak ve tekdüzelik sağlamak için, cam kesicilerin izleyeceği tasarımın temel noktalarını göstermek için dış yüzeyde çizgiler işaretlenmiştir.

Renklendirilmiş camı, doğal veya sentetik çark yardımı ile çeşitli derinliklere taşlayarak, her üründe istenilen şekle ve tasarıma kavuşur.

Cilalama, tüm üretim sürecinin son aşamasıdır. Her ürün bir polisaj havuzuna daldırılır. Bunu yaparak, nihai ürün tek tip ve bu muhteşem ürünün güzelliğini ortaya çıkaran muhteşem bir yüzey elde eder. CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE markası, ancak üretim sürecinin her aşamasında gerçekleştirilen sıkı kalite kontrol kontrollerinden geçtikten sonra elde edilir. Yüksek standartları karşılamıyorsa, bir kenara bırakılır.

CAM TEMPERLEME TEKNOLOJİSİ

Projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Ürünlerimizin

üretiminde önemli süreç ve ürün yeniliği sağlayacak olan, temperleme cam ürünleri için tasarlanmış benzersiz ve ekonomik bir teknolojinin satın alınmasıyla oluşmuştur. Proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

 

Etiketler: Caesar Crystal Bohemiae
Şubat 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR